Jazz-stjerne er blevet vild med halvmaraton

Minh dokeyFoto: Martin Sylvest

I sit livs første motionsløb med et startnummer på brystet kom en af verdens bedste jazzbassister, Chris Minh Doky, 47, i mål på Rundforbi Stadion i 2.13.11. Selv om det var et stykke nede i feltet, føltes det som en sejr.

»En fed oplevelse. Jeg er med igen næste år. Helt sikkert. Det gik bedre, end jeg havde troet. Det er lettere og sjovere at løbe sammen med andre end løbe alene på en træningstur. Jeg har virkelig fået smag for at løbe,« siger han.

Chris Minh Doky kan i maj opleves i Operaen sammen med Den Kongelige Ballet.
Annemette RoseénFoto: Martin Sylvest

Hip hurra for Nikolai

Annemette Rosén gik i gang med at bage kage, da hun kom hjem efter BT Halvmarathon med Nikolai i babyjoggeren. Han fylder nemlig ét år mandag 2. maj.

»Det var en skøn oplevelse at løbe med Nikolaj i dag. Det var lettere, end jeg havde regnet med. Jeg kunne godt have løbet hurtigere (1.49.15, red.), men fokuserede mest på Nikolai. Han sov ikke ret meget og peb lidt et par gange, men havde det ellers fint,« siger den stolte mor.
Annemette Rosén, tidligere Jensen, har repræsenteret Danmark på maraton ved OL, VM og EM. Fem gange har hun vundet Eremitageløber og to gange BT Halvmarathon.

»Jeg vil stadig træne med Nikolai, men næste gang løber jeg alene,« siger hun.

vinderbilledemedBT
Foto: Martin Sylvest

Afrikanerne løb med BTs fade

SNIK arrangerede for 37. gang BT Halvmarathon, og den populære 21,1 kilometer lange distance på de nordsjællandske veje og stier havde 4.656 tilmeldte på »årets første sommerdag« under nærmest optimale forhold og med en festlig afslutning på Rundforbi Stadion i Nærum.
Thomas Fischer, Berlingske Media, var ledsaget af datteren Cornelia på syv, da han overrakte BTs sølvfade til løbets vindere. Afrikanske løbere dominerede, og de to vindere var Sylvia Kiberenge og William Morwabe.

borgmestermedkaereste
Foto: Martin Sylvest

Borgmesteren holdt igen

Glostrups konditionsstærke borgmester, John Engelhardt, løb hele vejen sammen med sin kæreste, Irenee Jensen.
Parret kom i mål på Rundforbi i tiden 2.03.20 og gratulerede hinanden med godt teamwork.

»Det var et dejlig løb. Vi havde aftalt at løbe i mål sammen og nød turen. Der er en særlig atmosfære over BT Halvmarathon,« siger John Engelhardt.
Irenee Jensen siger leende: »John kunne godt have løbet fra mig. Det var pænt af ham at holde lidt igen.«
veteranFoto: Martin Sylvest

Superveteranen fra Falster

Poul Korczak, 75, stifteren og formanden for motionsklubben Young Boys i Systofte på Falster, er den eneste, der har været med alle 37 gange.

»Engang løb jeg 1.14. I dag brugte jeg 2.11. Jeg er blevet langsommere for hvert år, men hvad gør det. Det er en oplevelse hver gang, og jeg er klar igen næste år,« siger superveteranen.

»Vi er i minibus herop, og jeg er chauffør. Vi er syv mand fra Young Boys, og det er årets festlige klubtur.«

teamtvilling
Foto: Martin Sylvest

Team Tvilling imponerer

Team Tvilling var stærkt repræsenteret i BT Halvmarathon med ikke færre end 13 vogne, og Johnny Jakobsen løb med datteren Klara, 8, i kørestolen.

»Vi er ude et par gange om ugen og nyder at løbe sammen. Det er en fantastisk oplevelse,« siger Johnny Jakobsen.
Klara, der har en genfejl, blev i målet gratuleret af sin mor, Kirsten.

Team Tvilling er stiftet af tvillingerne Steen og Peder Mondrup, som i 2014 gennemførte en Ironman, selv om Peder sidder i kørestol.