OL-pigen har “træneren” med i babyjogger i BT Halvmarathon

IMG_0014

Annemette Rosén med Nikolai i babyjoggeren er klar til B T Halvmarathon. “Jeg bliver mere træt i armene end i benene,” siger den tidligere OL-maratonløber. Foto: Privat

Af Peter Fredberg fred@bt.dk

Dagen efter sin debut i BT Halvmarathon fylder Nikolai ét år. Han er “cheftræner” i babyjoggeren, som moderen, den tidligere OL-maratonløber Annemette Rosén, tidligere Jensen, løber med i søndagens traditionsrige forårsklassiker fra Kongens Lyngby til Rundforbi Stadion i Nærum.

For den fordums mesterskabsløber, som har opnået karrierens største meritter i VM og EM, bliver BT Halvmarathon en speciel oplevelse.

“Jeg glæder mig og håber, Nikolai bliver vugget i søvn undervejs. Men det er ingen hemmelighed, at 21 kilometer er langt, meget langt, med en babyjogger,” siger en leende Annemette Rosén.

“Jeg har løbet med Nikolai de sidste tre måneder. Det er en sjov måde at være sammen på. Men det er også hårdt, forbi jeg ikke har armene at trække med. Jeg bliver mere træt i armene end i benene.”

Annemette Rosén har to gange vundet BT Halvmarathon, og i den lange karriere på topplan er det blevet til ikke færre end fem sejre i Eremitageløbet. Søndag 9. oktober er hun tilbage i sin elskede skov, Dyrehaven. Men i E-løbet bliver det uden babyjogger. Der er ganske enkelt ikke plads med de mange tusinde løbere på de smalle stier i nationalskoven.

Det er 37. gang, SNIK inviterer til løbefest i Danmarks ældste halvmaraton, og selv om BT Halvmarathon først og fremmest er et motionsløb, tiltrækker det også internationale navne. Kenyaneren William Morwabe kan vinde for tredje år i træk, men også fire etiopiske løbere vil slås om pengepræmierne til de tre bedste mandlige og kvindelige løbere (15.000 kr., 8.000 kr. og 5.000 kr.).

Spændende bliver det, om Køge Atletiks fremstormende Sylvia Kiberenge, 26, der kom til Danmark som au pair i 2012 og er dansk gift, kan nå helt til tops. Hendes tid i foråret i Prag på 1.11.14 viser, at hun er i sit livs form.

Superveteranen fra Young Boys i Systofte på Falster, Poul Korczak, har aldrig svigtet SNIK-klassikeren og skal være med for 37. gang.

Fra Falster kommer også et gigantisk hold på 250 løbere fra Danmarks hurtigste og mest konditionsstærke efterskole, Næsgaard Efterskole.

Selv om halvmaraton er en krævende distance, har den ikke skræmt en af verdens førende jazzbassister, Chris Minh Doky. For første gang stiller han op i et motionsløb.

Der er eftertilmelding ved startstedet på Firskovvej i Kongens Lyngby søndag fra kl. 8.30. Førsteviceborgmester Simon Pihl Sørensens srartskud lyder kl. 11.00.

“Vi har gjort alt for, at det bliver en festlig event. Både før, under og efter løbet,” siger løbsleder Per B. Christiansen.

BT kårer traditionen tro årets mandlige og kvindelige halvmaratonløber. To løbere, der lever op til idéen bag løbet: Regelmæssig træning for sundhed og velvære. Har du et eme til den fornemme titel, så mail senest 15. maj til journalist Peter Fredberg, fred@bt.dk