Løbet

Starten går fra Cirkuspladsen ved Firskovvej i Lyngby

Løb foråret i møde

Gjensidige – Den grønne halvmaraton (tidligere BT Halvmarathon) er andet og mere end bare et løb, det er en oplevelse. Den 38. udgave af løbet finder sted fandt sted søndag den 30. april 2017.

Gjensidige – Den grønne halvmaraton er et traditionsrigt løb – et af Danmarks største over den populære distance 21,1 kilometer – men også et løb, der fornyer sig. Målet for løbet er ikke at være det største, men i stedet satses der på, at give hver deltager en god løbeoplevelse, hvad enten man deltager som eliteløber eller som motionist.

Ruten til Gjensidige – Den grønne halvmaraton


Se video fra løbet

Startområdet

Startområde BT halv marathon
Startområdet findes ved Firskovvej, 2800 Kgs. Lyngby

Rutekort højdemeter

rutekort højdemeter


Medaljer

Alle løbere modtager en medalje efter løbet.

Fartholderteam

SNIKS fartholder-teams står klar til at få dig godt gennem løbet. Du kan vælge præcis det team du vil. Fartholderteamene er med 5 minutters mellemrum.

Alle fartholdere er medlem af SNIK Atletik og er erfarne halvmaraton- og maratonløbere. De har trænet hele vinteren ved den gratis marathontræning i Dyrehaven hver lørdag. Fartholdernes fornemmeste opgave er at gøre din løbeoplevelse med Den Grønne Halvmaraton til en perfekt løbsdag.
Der sendes 13 fartholder-teams med grønne balloner ude på løbsruten, hvor det hurtigste team kommer i mål på en sluttid på 1 time og 25 min. Der vil være 5 min.s interval mellem hvert fartholder-team, og det sidste team vil komme i mål på 2 timer og 25 min. Alle fartholder-teams indtager væske ved alle løbets væskedepoter.
Inden du starter, er det smart at bestemme dig for et fartholderteam der matcher den tid, du har sat dig for at gennemføre løbet på. Løb altid bag fartholderen og lyt til teamets mange
nyttige informationer undervejs på løbsruten. Løb aldrig foran fartholderen, men altid ved siden af eller bagved – og bliv trukket med i mål til din drømme-sluttid.

Væskedepoter

Der er væskedepoter følgende steder på ruten (ca. km angivelse) 4,4 km - 8,1 km - 11,0 km - 15,3 km - 19, 0 km - MÅL

Certificering

Løbet er DAF Certificeret og godkendt og certificeret som sølvløb af Dansk Atletik Forbund og DGI.

Energi og væske

Efter mål udleveres frugt og chokolade sponsoreret af Nærums Rema 1000. I mål udleveres desuden en flaske vand sponsoreret af Gjensidige samt energidrik sponsoreret af 32Gi.

Væske

Før start er det muligt at få energidrik sponsoreret af 32Gi ved væskedepotet i startområdet. På ruten er der væskedepot ved 4,4 km - 8,1 km - 11,0 km - 15,3 km og ved 19 km samt i mål. Væsken består af vand og 32Gi energidrik. Ved næstsidste væskedepot kan du få 32Gi Chewable Tabs, der kan give dig ekstra energi til den sidste del af løbet.

Læge og samaritter

Løbet har sin egen læge, der følger løbet. Du kan få råd og vejledning af samaritter i målområdet. Desuden er der samaritter flere steder på ruten.

Foto

Super billeder fra løbet! SportPicture.dk tager løbets officielle billeder, og der bliver taget tusindvis af billeder af deltagerne, som kan downloades efter løbet. Så løb med nummeret synligt på brystet, smil til fotograferne og vink dig lige ind i fotoalbummet!

Startprocedure

Starten bliver afviklet fra kl 11:00 og afvikles i 5 startgrupper.
Se efter skiltene med din forventede sluttid, som du opgav da du tilmeldte dig.

Alle skal være på plads to minutter før start, hvor de sidste informationer og påbud gives.

Tidsgrænse

Da vi afspærrer dele af Lyngby centrum, har vi desværre været nødt til at indføre en tidsgrænse for gennemførelse af halvmaratonruten.

Man skal have passeret 12,5 km 1 time og 40 minutter efter start. Løbere, der ikke når dette punkt inden tidsgrænsen, bliver diskvalificerede og får ikke en officiel sluttid.

Tidtagning

Den Grønne Halvmaraton benytter tidtagning via engangschip på startnummeret. Du skal derfor ikke aflevere nogen chip tilbage efter løbet.
Egne chips kan ikke benyttes.

Toiletter

Der er opstillet toiletter i startområdet. Se efter skiltene.

Risiko og ansvar

Deltagelse sker på deltagernes eget ansvar og risiko. Danske love og regler gælder. SNIK Atletik samt klubbens bestyrelses- og udvalgsmedlemmer, ledere, hjælpere, sponsorer osv. kan ikke gøres ansvarlige for deltagerens eller andres eventuelle tab, uanset årsag. Hæftelse er således begrænset til SNIK Atletiks egne aktiver

Påbud og henvisninger

Færdselsloven skal overholdes. Påbud og henvisninger fra Hjemmeværnspolitiet og løbets officials skal følges. Overtrædelse kan medføre diskvalifikation. Bemærk blandt andet, at det IKKE er tilladt at pace deltagerne ved at cykle sammen med løberne. Dette er en af de overtrædelser af forbundets regler, der kan medføre diskvalifikation.

Afbud

Det er ikke muligt at få refunderet beløbet ved afbud, men nummeret kan én gang overflyttes til efterfølgende år ved afbud inden 1. april 2017. Du kan også give din medalje til en anden løber og omregistrere oplysningerne via den elektroniske adgang, du fik, da du tilmeldte dig.
Hvis du ønsker at overføre din startnummer til året efter, skal du sende en mail til bthalv@ultimate.dk eller et brev til

Eventoffice,
Gjensidige - Den grønne halvmaraton,
Ryttermarken 4,
5700 Svendborg,
Telefon 88 200 212.

Startnummer afhentes i Lyngby

Husk altid din løbsbekræftelse, når du skal hente dit startnummer

Alle deltagere vil modtage en løbsbekræftelse på mail mandag inden løbet finder sted. Der vil ikke blive udsendt yderligere bekræftelse. På løbsbekræftelsen kan du se dit startnummer. Du skal medbringe løbsbekræftelsen, når du henter dit startnummer i Lyngby i dagene op til løbet.

Hvis du henter dit løbenummer på Løbemessen i Lyngby

Du kan hente startnummer, chip (som er fasthæftet på nummeret) og løbsbluse (hvis bestilt) på Løbemessen ved Lyngby Torv.

Datoer 2017

  • Fredag d. 28. april kl. 10 - 19
  • Lørdag d. 29. april kl. 10 - 17
  • Søndag d. 30. april kl. 8 - 12

Her finder du Løbemessen - Se billede i højre spalte.

Hvis du henter dit løbenummer på løbsdagen

Hvis du ønsker at afhente dit startnummer på selve løbsdagen og vil være sikker på at få nummeret udleveret til tiden, skal du møde op senest 1 1/2 time før løbsstart på løbemessen ved Lyngby Torv. Du skal ikke hente nummeret på selve startområdet, som tidligere. Vi anbefaler, at du henter startnummeret før selve løbsdagen.

Tøjdepot

Alle løbere får udleveret en pose til skiftetøj og en label med løbsnummer. Poserne afleveres i kassevognene ved startområdet. Bilerne kører derpå poserne til Rundforbi i Nærum. Du kan så hente din pose på Rundforbi stadion efter løbet.

Posens størrelse er ca 50x60 cm. Der er plads til skiftetøj, men ikke til f.eks. en sportstaske. Bilerne medtager ikke andre poser end den, der er udleveret.

Parkering

Vi vil sætte pris på, at du parkerer ved startområdet i Lyngby, så vidt det er muligt. Desuden opfordrer vi alle til at overholde almindeligt gældende regler for parkering. Ulovlig parkering udløser som bekendt en parkeringsafgift, hvis det registreres af P-vagter.

Det er en god idé at benytte parkeringspladsen ved Kanalvej.

Fra kl. 9-13 er Kanalvej lukket, og parkeringspladsen er derfor ikke tilgængelig i dette tidsrum.

P-kælderen under Lyngby Storcenter kan benyttes fra Toftebæksvej indtil kl. 11.15, hvorefter den spærres til kl. 14.00. Benyt i stedet ind-og udkørslen ved Klampenborgvej, som vil være åben hele søndagen (undtagen lige op til start kl. 11:00 og 15 minutter frem).

Parkering. Bemærk at der er parkeringsmuligheder under Lyngby Kulturhus, Magasin og Johannes Fog.

Ved mål kan du parkere ved Nærum Gymnasium, som er ca. 1 km fra Rundforbi Stadion.
Bemærk at ulovlig parkering i området omkring Rundforbi Stadion kan udløse en P-afgift. Man må ikke parkerer på de parkeringspladser, der er forbeholdt beboerne i bebyggelserne Rundforbiparken og Egebækparken samt hos ejerforeningen Egebækhøj lige over for Rundforbihallen (Egebækvej 132-215).

Det er vigtigt, at du ikke parkerer ulovligt, da løbets busser så har svært ved at komme frem.

På løbsdagen er der politi, som vil afspærre indkørsel fra Rundforbivej til Egebækvej.

Busparkering:

Hvis en løbeklub ankommer i bus, er der mulighed for reservation af parkeringsplads ved Nærum Gymnasium. Dette skal meddeles på forhånd på mail til eriklunddk@gmail.com.
Parkeringskort
Se parkeringskort på: www.ltk.dk
For yderligere information om Lyngby Storcenters P-kælder, www.lyngbystorcenter.dk/information/parkering
Bus parkering mail til: eriklunddk@gmail.com

Præmier og medaljer

Pengepræmier til første 25 mænd og første 25 kvinder

De første 25 kvinder og de første 25 mænd over målstregen, vinder 1000 kr. hver.

Præmier skal afhentes i præmieboden i målområdet på løbsdagen og eftersendes ikke. Præmier, der ikke er afhentet på løbsdagen, tilfalder SNIK Atletik.

Offentlig transport

Tag bussen efter løbet

Når du har gennemført løbet, kan du køre med shuttle-busser fra mål (Rundforbi Stadion) til Nærum Station og til Lyngby Storcenter. Cirka to timer efter start er der spidsbelastning på bustransport - og du må forvente ca. 20 minutters ventetid i den periode.
Når løbet går i gang, kører der busser fra Lyngby til Rundforbistadion, men der kører ikke busser fra Rundforbi Stadion før løbet.

Omklædning og badeforhold

Omklædning, sauna og svømmehal

Du kan klæde om i Rundforbihallens omklædningslokaler. Her er også sauna. Du kan også tage en dukkert i Rundforbihallens svømmehal. Der er gratis adgang for alle med et startnummer. Startnummeret skal vises ved billetlugen. Andre kan købe billet på normale betingelser. Svømmehallen lukker kl. 14:00.

Målområdet

Bliv på stadion, når du er kommet i mål

Når du er kommet i mål, er du velkommen til at blive på Rundforbi Stadion. Dine venner og familie er naturligvis også velkommen. Vi har lavet et caféområde, hvor man kan hygge sig og slappe af efter løbet. Du kan også få din medalje graveret, få en gratis øl fra Nordic og en gang massage fra ProAlign. Når du køber massage, støtter du samtidig Julemærkehjemmene.

Mad og drikke på Rundforbi Stadion

Mad og drikke på Rundforbi Stadion

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke på stadion området. Der er desuden gratis frugt, energidrik og vand efter løbet.

Massage i den gode sags tjeneste

Få massage og støt et godt formål

ProAlign tilbyder massage og fysioterapi til alle deltagerne og tilskuere. Overskuddet går til Julemærkehjemmene. Få en dejlig dybdegående sportsmassage og støt en god sag. Pris 100,-kr for 15 min

Gravering i medalje

Graveret navn i din medalje

Du kan få graveret dit navn og dit resultat på medaljen. Det koster 50 kr.

Protester

Protester

Eventuelle protester skal forelægges løbets jury.
Henvendelse i informationsboden i målområdet skal ske inden kl 13:00 på løbsdagen.
Få startnummer her: